بدون شک کیفیت دستگاه اسپرسوساز در تهیه یک فنجان اسپرسو مطلوب اهمیت بسیار زیادی دارد؛ اما در وهله اول این کیفیت قهوه و میزان تازگی آن است که میتواند بر طعم، عطر و کرمای فنجان اسپرسوی شما تأثیرگذار باشد. برای تهیه اسپرسو نمیتوان از هر قهوهای استفاده کرد؛ چرا که انتخاب بهترین قهوه اسپرسو نیازمند بررسی عوامل کلیدی مختلف مانند نوع دانه، میزان رست و درجه آسیاب است.
در کنار این موارد باید به روشهای نگهداری از قهوه نیز توجه کرد، چرا که بهترین قهوهها را اگر در محیطی نامناسب نگهداری کنید، کیفیت خود را از دست میدهند و دیگر طعم و مزه یک اسپرسوی جذاب را ندارند. بااینحال چنانچه برای کافه کوچک خانهتان به دنبال بهترین قهوه اسپرسو هستید و مایلید روشهای نگهداری از قهوه را بدانید با ما در این مطلب همراه شوید.

قهوه ایدئال برای اسپرسوساز خانگی
دستیابی به یک شات اسپرسو باکیفیت با کرمای مخملی و طعم غنی، هدف نهایی علاقهمندان به قهوه است. برای رسیدن به این امر باید به فاکتورهای کلیدی مختلفی توجه کرد که در این بخش به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
تازه بودن قهوه
تازگی قهوه یکی از مهمترین نکاتی است که برای خرید بهترین قهوه برای قهوهساز خانگی باید به آن دقت کنید. هیچ دانهای حتی اگر گرانقیمت هم باشد در صورت کهنه بودن، طعم مطلوبی نخواهد داشت.
ازآنجاکه عطروطعم قهوه بعد از فرایند رست یا همان برشتهکاری بهسرعت کم میشود همواره به دنبال قهوههایی با تاریخ رست جدید باشید. بهترین زمان برای مصرف قهوه ۱ تا ۴ هفته بعد از فرایند رست است.
پیشنهاد مطالعه: معرفی برترین برندهای قهوه دنیا
نوع دانه قهوه
قبل از خریدقهوه مخصوص اسپرسوساز باید این نکته را بدانید که دانههای مورداستفاده برای تهیه قهوه اسپرسو از دو گونه عربیکا و روبوستا هستند. دانههای قهوه عربیکا از طعمهای میوهای یا گلی، تلخی ملایم و عطر پیچیدهتری برخوردارند.
این در حالی است که دانههای روبوستا غلظت، کافئین و تلخی بیشتری دارند؛ بنابراین اگر به دنبال اسپرسویی با عطر ملایم، کرمای ضخیم و تلخی متعادل هستید قهوههای ترکیب شده از این دانهها را تهیه کنید.
برای خرید دان قهوه باکیفیت، پیشنهاد میکنیم به فروشگاه اینترنتی کافه نون مراجعه کنید و از بین دانهای منتوع قهوه عربیکا ، مناسبترین گزینه برای اسپرسوساز خود را انتخاب نمایید.
درجه آسیاب
از مهمترین فاکتورهایی که باعث تفاوت اسپرسوی باکیفیت از یک نوشیدنی معمولی میشود میتوانیم به میزان درجه آسیاب قهوه اشاره کنیم. برای تهیه اسپرسو، آب با فشار بالا از میان پودر قهوه عبور میکند؛ ازاینرو آسیاب قهوه باید بسیار ریز باشد.
درصورتیکه دانههای قهوه درشت آسیاب شده باشند آب به سرعت از میاندانهها عبور کرده و فرایند عصارهگیری ناقص انجام میشود؛ در نتیجه قهوه طعمی آبکی پیدا میکند. از سوی دیگر آسیاب بیش از حد دانههای قهوه نیز باعث مسدودشدن مسیر عصارهگیری شده و در نهایت طعم قهوه رو به سوختگی و تلخی بیشتر میرود.
رست قهوه
در خرید قهوه مخصوص اسپرسوساز حتماً به رست قهوه دقت داشته باشید. درجه رست به مقدار حرارتی اشاره میکند که دانههای قهوه تحت آن، طعم و عطر متفاوتی پیدا میکنند. قهوههایی با درجه رست متوسط، از شیرینی و اسیدیته متعادلی برخوردارند و تلخی ملایمتری دارند.
قهوههای رست تیره دارای طعمهای تلختر و کاراملیتر هستند و برای افرادی که به اسپرسوهای کلاسیک ایتالیایی علاقه دارند گزینه بهتری محسوب میشوند.
راهنمای خرید قهوه مخصوص اسپرسوساز
برای خرید بهترین قهوه برای قهوهساز خانگی به نکات زیر دقت داشته باشید.
- برند قهوه: برندهای مختلفی در حوزه تولید و عرضه قهوه مناسب برای قهوهساز برقی فعالیت میکنند. قبل از اینکه برای خرید اقدام کنید با یک جستجوی ساده در اینترنت یا سؤال از افرادی که در این زمینه تجربه دارند بهترین برندهای قهوه را شناسایی کنید.
- مراجعه به وبسایتهای معتبر: برای خرید قهوه مخصوص اسپرسوساز در خریدهای آنلاین، حتماً به فروشگاههای اینترنتی شناخته شده و وبسایتهای معتبر مراجعه داشته باشید.
- بررسی اطلاعات: هنگام خرید حتماً به تاریخ رست درج شده روی بستهبندی محصول دقت داشته باشید و محصولاتی را خریداری کنید که از تاریخ رست آنها مدت زیادی نگذشته باشد.
- خرید دانه قهوه بهجای پودر: بهترین کار این است که دانههای قهوه را بهصورت کامل بخرید. سپس هنگام تهیه اسپرسو با استفاده از دستگاه آسیاب، دانهها را پودر کنید؛ چرا که قهوه آسیاب شده زودتر طعم و عطر خود را از دست میدهد.
- انتخاب فروشگاههای باسابقه: برای انتخاب بهترین قهوه برای قهوهساز خانگی بهویژه در خریدهای حضوری، فروشگاههای باسابقه و معتبر را انتخاب کنید.
- بستهبندی اصولی: در خرید قهوه مناسب برای قهوهساز برقی به بستهبندی قهوه دقت داشته باشید و از خرید محصولاتی که در مکانی غیربهداشتی یا در معرض حرارت و رطوبت قرار گرفتهاند بپرهیزید.
نگهداری قهوه مخصوص اسپرسوساز
بهمنظور حفظ کیفیت و تازگی قهوه به نکاتی که در ادامه اشاره میشود دقت کنید:
- محیط مناسب: قهوه را در محیطی خنک، تاریک و البته خشک نگهداری کنید. رطوبت، نم و نور کیفیت قهوه را کاهش میدهند و عطروطعم آن را از بین میبرند. داخل کابینتها و کشورهایی که از اجاقگاز و سایر لوازم گرمازا دور هستند بهترین مکان برای نگهداری از قهوه است. قهوه را در یخچال و فریزر نیز نگهداری نکنید. این کار باعث ازبینرفتن عطروطعم آن میشود.
- ظرف مناسب: برای نگهداری قهوه از ظرفهای مات و دربدار استفاده کنید. ظروف فلزی و استیل برای حفظ عطروطعم دانههای قهوه بهترین گزینه هستند.
- زمان مصرف: قهوه آسیاب شده را زودتر مصرف کنید؛ چرا که این نوع قهوه زودتر عطروطعم خود را از دست میدهد.
پیشنهاد مطالعه: چرا بستهبندی قهوه اهمیت دارد؟
سخن پایانی
خرید قهوه مخصوص اسپرسوساز باید باتوجهبه نکاتی از جمله میزان رست، نوع دانه، میزان تازگی، میزان آسیاب و نوع بستهبندی قهوه انجام شود. اگر تمامی این فاکتورها را در خرید خود در نظر بگیرید، محصولی مناسب خریداری کرده و اسپرسویی باکیفیت، خوشعطر و خوشطعم تهیه میکنید.
اگر مایلید قهوهای با عطر ملایم و طعمی متعادل داشته باشید قهوه عربیکا را به شما پیشنهاد میکنیم. اگر به مصرف قهوه با کافئین بیشتر و طعم قویتر علاقه دارید، قهوه روبوستا بهترین انتخاب است. چنانچه به دنبال تجربه اسپرسویی با طعم متعادل هستید، قهوههای ترکیب شده از این دو دانه گزینه مناسبی هستند. در خرید قهوه به سراغ برندهای معتبر بروید و این محصول را از فروشگاههای باسابقه خریداری کنید.
سؤالات متداول
چه قهوهای برای اسپرسوساز مناسب است؟
ترکیبی از قهوه روبوستا و عربیکا که به صورت کاملاً ریز پودر شده باشد. میزان رست قهوه هم بستگی به ذائقه خودتان دارد اگر قهوه شیرینتر دوست دارید باید دانه با درجه رست کم و در صورتی که تلختر و کاراملی تر میپسندید با درجه رست بالاتر خریداری کنید.
هنگام خرید قهوه برای اسپرسوساز خانگی به چه نکاتی باید توجه کرد؟
بهتر است قهوه را از فروشگاه یا وبسایتهای معتبر خریداری کنید، دانه قهوه را به جای پودر بخرید و خودتان آن را پودر کنید، از برندهای شناخته شده خرید خود را انجام دهید و به نوع بستهبندی و اطلاعات درج شده روی آن دقت کنید.
قهوه در چه محیطی بهتر باقی میماند؟
محیط خشک و خنک و دور از رطوبت و نور خورشید بهترین مکان برای نگهداری قهوه است.
منبع: