دونات

در این مقاله از سری مقالات وب‌سایت کافه نون به بررسی تاریخچه دونات، این شیرینی خوشمزه و دوست داشتنی می‌پردازیم. اگرچه پیشینه‌ی تاریخی دونات بسیار پیچیده و محو است اما از زمانی که این شیرینی جذاب راهش را به آمریکا بازکرد، توانست به شیرینی موردعلاقه بسیاری از افراد تبدیل شود و به لطف عده زیادی از شخصیت‌های معروف، اکنون به عنوان یکی از شیرینی‌های نمادین آمریکا محسوب می‌شود. ما در وب‌سایت کافه نون بر آن شدیم تا اطلاعاتی مختصر و مفید از پیشینه این شیرینی خوشمزه ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه دونات

در منابع مختلف اینگونه نقل شده است که هنگامی که مهاجران هلندی به منهتن رسیدند دونات را به ایالات متحده معرفی کردند و این شیرینی در آن زمان به «نان نیو آمستردام» شناخته می‌شد. آن‌ها به این نوع دونات‌ها olykoeks یا کیک‌های روغنی می‌گفتند؛ زیرا در چربی گوشت خوک سرخ می‌شدند. هنگامی که برای فرم دهی دونات از انتهای قاشق کمک گرفتند نام این شیرینی به oliebollen یا توپ‌های روغنی تغییر پیدا کرد. برخلاف امروزه oliebollen تنها در زمان تعطیلات کریسمس پخته می‌شد و هر آشپزی برای خودش یک رسپی مخصوص پخت دونات داشت.

دونات  و چای

روایت‌های متعددی در مورد تغییر نام دونات به شکل امروزی وجود دارد. برخی حدس می‌زنند که نام doughnut به علت استفاده از آجیل‌هایی بوده که هنگام سرو به عنوان دسر در داخل آن‌ها می‌گذاشتند. یا اسم knot به علت اینکه بعضی اوقات آن‌ها را به شکل گره درست می‌کردند. با تمامی این اوصاف ما تصور می‌کنیم کلمه donut به علت تنبلی قدیمی و ناشی از عادت کوتاه و راحت کردن هر کلمه، شکل گرفته است. اما به شکل کلی به نقل از وب‌سایت Smithsonian در ریشه‌های دموکراتیک و به صورت خوش‌بینانه، دونات اساسا ریشه‌ای آمریکایی دارد.

شکل‌گیری دونات امروزی

با اینکه می‌دانیم چگونه پای دونات به آمریکا باز شده است اما داستان اینکه حفره وسط دونات چگونه ایجاد شده کمی گنگ است. احتمالا ایجاد این حفره برحسب نیاز بوده است. در برخی مواقع نانواها برای رسیدن به خمیر غلیظ‌تر، به خمیر اولیه زرده تخم مرغ اضافه می‌کردند. به همین علت با غلیظ و حجیم شدن خمیر، بخش میانی دونات‌ها پخته نمی‌شد و خام می‌ماند؛ در نتیجه بخش وسط را جدا کردند و با ایجاد این حفره‌ی میانی، پخت به شکل درست‌تری انجام می‌گرفت.

با این حال یک داستان عجیب‌تر و جالب‌تر نیز برای پخت دونات به شیوه امروزی وجود دارد. در اواسط قرن نوزدهم خانمی به نام الیزابت گرگوری olykoekهای بسیار خوشمزه‌ای می‌پخت. او این شیرینی‌ها را با استفاده از آجیل‌های مختلف، جوز هندی، دارچین و پوست لیمو طعم‌دار می‌کرد و آن‌ها را برای پسرش که ملوان کشتی بود ارسال می‌کرد تا از گرسنگی پسرش در سفرهای طولانی دریایی جلوگیری کند. در واقع حق اختراع حفره وسط دونات متعلق به پسر الیزابت است؛ چرا که او می‌گوید هنگامی که کشتی را هدایت می‌کرد برای دردسترس و نزدیک بودن دونات‌ها آن‌ها را داخل یک میله در کابین کشتی قرار می‌داده تا بتواند هردو دستش را روی سکان کشتی نگه دارد و علاوه بر آن به دونات‌ها نیز نزدیک باشد!

در مورد دونات 
دونات های زیبا و خوش مزه

با توجه به این داستان‌ها هر فردی که حفره دونات را به وجود آورده هیچ ایده‌ای نداشته که چه تغییر و تحول بزرگی در این شیرینی محبوب ایجاد کرده است.

صنعتی شدن دونات

دونات‌ها خیلی آرام شروع به محبوب شدن در میان مردم کردند و به انتهای سلطه محبوبیت رسیدند. در مرحله اول آدولف لویت پناهنده یهودی از روسیه در سال 1920 اولین دستگاه ساخت دونات را اختراع کرد. به گفته saveur دستگاه او در هر ساعت 80 بسته دوتایی دونات را تولید می‌کرد و این دونات‌ها پس از پخت به صورت تازه و داغ در دسترس عموم قرار می‌گرفت. این خلاقیت و نوآوری در ساخت دستگاه، مراحل تولید دونات را نیز بسیار زیبا و تماشایی کرد. جمعیت گرسنه و مشتاق منتظر می‌ماندند و تماشا می‌کردند که چگونه دونات‌ها در روغن داغ، طلایی می‌شوند و بعد از بیرون کشیده شدن از روغن روی آن پودر قند پاشیده می‌شود.

با این حال برای اشتیاق عمیق و زیاد انسان‌ها برای دونات به راه افتادن یک جنگ نیاز بود. در جنگ جهانی اول زنانی به نام «دختران دوناتی» به صورت داوطلبانه برای سربازان آمریکایی شیرینی‌های مختلفی می‌پختند. وقتی سربازان از جنگ به خانه باز می‌گشتند، عشق به دونات در آن‌ها شعله‌ور می‌شد. یا زمانی که درگیر افسردگی و رکود می‌شدند این دونات بود که می‌توانست غذای روح و جسم آن‌ها باشد. همچنین دونات به اندازه‌ای ارزان بود که اکثر آمریکایی‌ها می‌توانستند آن را خریداری کنند. علاوه بر این‌ها روی کاغذی که دونات در داخل آن سرو می‌شد نوشته بود: «همانطور که زندگی می‌کنید این را هدف خود قرار دهید؛ حواستان به دونات زندگی‌تان باشد نه حفره‌ی آن!» جالب است بدانید هنگامی که مهاجران به جزیره الیس می‌رسیدند با پتو و دونات از آن‌ها پذیرایی می‌شد و این به معنای واقعی، اولین خاطره‌ی این مهاجران از آمریکا بود.

دستگاه های دونات

در حالی‌که امروزه در بیشتر خیابان‌ها و حتی فروشگاه‌ها و کافه‌ها دونات‌هایی با طعم‌ها و مدل‌های مختلف سرو می‌شود اما هنوز هم می‌توان دونات‌هایی ساده، قدیمی و ارزان یافت. با پیشرفت صنعت آشپزی و بیکری و راه پیدا کردن خوراکی‌ها و نان‌های مختلف در این صنعت هنوز هم دونات جای خودش را در میان قلب‌های مردم دارد. ما در کافه نون با ارائه طعم‌های مختلف دونات برای شما تجربه شگفت‌انگیزی از چشیدن این شیرینی خوشمزه و خاطره‌انگیز پدید می‌آوریم

منابع:

https://www.smithsonianmag.com/history/the-history-of-the-doughnut-150405177/

تگ ها:

نوشته های اخیر

تولیدکنندگان باید از عیوب و اِشکالات ظاهری دانه‌های قهوه‌ای که می‌خرند به خوبی آگاه باشند؛ چرا که این عیب‌ها می‌توانند بر طعم قهوه و در نتیجه روی ارزش آن تاثیر بگذارند. حتی این عیوب ممکن است بر قراردادهای مالی نیز اثرگذار باشند. پس مهم است که بتوانید رایج‌ترین آن‌ها و تاثیری که بر قهوه شما خواهند گذاشت را بدانید. با ما در تیم وب‌سایت کافه نون تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بتوانیم برخی از این عیوب را شناسایی کنیم.
جیمز هافمن روستر، محقق صنعت قهوه و قهرمان مسابقات باریستایی 2007 در این ویدئو از مجموعه درک کردن اسپرسو تلاش دارد در مورد زمان عصاره گیری تاثیر آن در اسپرسو شما صحبت ‌کند. هدف وب سایت کافه نون در ترجمه و انتشار این ویدئو تلاش برای فرهنگ سازی در قهوه نوشی و کافه نشینی ست
سابقه این برند که با تولید تجهیزات مربوط به دم‌آوری قهوه در سراسر دنیا به محبوبیت چشمگیری دست یافته است به سال 1921 برمی‌گردد؛ هنگامی که با نام هیرومو شیباتا ورکز (Hiromu Shibata Works) تاسیس شد. پس از آن به تولید شیشه ضدحرارت مشغول شد و تا به امروز، تنها سازنده ژاپنی دارای کارخانه باقی مانده است. از سال 1921 تنوع تولیدات این شرکت به طرز شگفت‌آوری افزایش یافته است. این شرکت معتبر که در ابتدا ظروف شیشه‌ای آزمایشگاه تولید می‌کرد، در سال 1964 اولین ابزار دم‌آوری قهوه خود را عرضه کرد که توجه بسیاری از مصرف‌کنندگان خانگی و صنعتی را جلب کرد. از آن زمان سال‌های بسیاری گذشت تا روش چکانه‌ای (Pour over) که امروزه بسیار محبوب است به کار گرفته شود. در این مقاله از سری مقالات وب‌سایت کافه نون به بررسی تاریخچه تولید این دریپر مشهور و محبوب می‌پردازیم.
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید اولین دستگاه قهوه‌ساز و به‌ویژه اسپرسوساز در چه مکان و زمانی تولید شده‌اند؟ پس از بررسی‌های بسیاری که ما در تیم وب‌سایت کافه نون درباره متخصصان قهوه در قرن نوزدهم که اکثرا افراد خاص، نابغه و از پیشگامان اسپرسو مدرن بودند انجام دادیم، به دستگاهی رسیدیم که آنجلو موریوندو (Angelo Moriondo) در سال 1884 آن را ساخته بود. آنجلو نه تنها یک مخترع نابغه، بلکه موسس یک مغازه شکلات فروشی به نام «Moriondo & Gariglio» در تورین نیز بود. البته پروسه ساخت این دستگاه توسط او و ناپدید شدن آن از کتاب‌های تاریخی بسیار رازآلود است.
جیمز هافمن روستر، محقق صنعت قهوه و قهرمان مسابقات باریستایی 2007 در این ویدئو از مجموعه درک کردن اسپرسو تلاش دارد در مورد دوز قهوه ( وزن قهوه خشک ) تاثیر آن در اسپرسو شما صحبت ‌کند. هدف وب سایت کافه نون در ترجمه و انتشار این ویدئو تلاش برای فرهنگ سازی در قهوه نوشی و کافه نشینی ست
یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که بیشتر کافه‌های دنیا با آن روبه‌رو هستند، سرو یک قهوه با طعمی ثابت و یکسان برای مدت زمانی طولانی است. در نهایت، انجام برخی اقدامات برای ست کردن اسپرسو سبب می‌شود که طعم آن یکسان بماند که طبیعتا این کار، رضایت مشتریان را نیز در پی خواهد داشت. ما در کافه نون به طور منظم و روزانه قهوه‌ها را ست می‌کنیم تا بهترین طعم و مزه را برای مشتریان خود فراهم آوریم. برای آشنایی بیشتر با این فرایند مهم و تاثیرگذار تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *