
جشنوارهای برای بهترینهای قهوه آفریقا
انجمن AFCA که در 11 کشور تولیدکننده قهوه در قاره آفریقا فعال است هر ساله با برگزاری رقابت “طعم برداشت” از تولیدکنندگان برتر قهوه تقدیر میکند. در نسخه 2024/2025 این رقابت، چیزی حدود 96 نمونه از قهوههای عربیکا و روبوستا از هشت کشور آفریقایی ارائه شد. موکایسنگا گریس از آزمایشگاه قهوه هیلز در رواندا بهعنوان داور ارشد هدایت گروهی داوران منطقهای و بینالمللی را بر عهده داشت.

برندگان رقابت منطقهای “طعم برداشت”
این رقابت بر اساس فراوری قهوههای ارائه شده، انجام میشد که در ادامه بیان شده است.
• عربیکای شستهشده (Washed arabica)
مقام اول: ناردوس کافی اکسپورت (Nardos Coffee Export) (اتیوپی)
مقام دوم: ES Coffee (اتیوپی)
مقام سوم: New KPCU (کنیا)
• عربیکای طبیعی (Natural arabica)
مقام اول: Lulo Coffee (اتیوپی)
مقام دوم: دملش بکله (Demelash Bekele) (اتیوپی)
مقام سوم: Mountain Harvest SMC Ltd (اوگاندا)
•عربیکای عسلی یا نیمه شسته (Honey Arabica)
مقام اول: Mountain Harvest SMC Ltd (اوگاندا)
مقام دوم: Kebir Coffee Export (اتیوپی)
مقام سوم: Yihonal Trading (اتیوپی)
•قهوه روبوستا
مقام اول: Ubumwe (تانزانیا)
مقام دوم: به طور مشترک Ankole Coffee Producers Cooperative Union (اوگاندا)
و Terrific Coffee (کامرون)
مقام سوم: Terrific Coffee (کامرون)
علاقهمندان میتوانند در تاریخ 8 آوریل در وبینار ویژه AFCA تحت عنوان “آشنایی با برندگان” شرکت کنند و اطلاعات بیشتری در مورد این قهوههای استثنایی کسب کنند.
رقابتی برای برترینهای هنر قهوه
مسابقات قهرمانی باریستای آفریقا فرصتی برای باریستاهای بااستعداد بود تا مهارتهای خود را در سطح بالایی به نمایش بگذارند. این رویداد جذاب مسیری برای ورود برندگان به مسابقات جهانی باریستا (WBC) فراهم کرد. در این رقابت 22 باریستا از 12 کشور آفریقایی حضور داشتند و تحت قضاوت 14 داور منطقهای و بینالمللی از نظر مهارت فنی خلاقیت و توانایی حسی ارزیابی شدند. رژین گویون-فرمین مربی برجسته انجمن تخصصی قهوه (SCA) و مالک شرکت Mau Mau Kahawa Ltd در کنیا سرپرستی داوران را بر عهده داشت.

برندگان قهرمانی باریستای آفریقا 2025
🥇 استیو کوهن (Stevo Kühn) (آفریقای جنوبی)
🥈 ابراهیم کیگاندا (Ibrahim Kiganda) (اوگاندا)
🥉 ترسیا ماینا (Teresia Maina) (کنیا)

نقش رقابتهای قهوه در توسعه صنعت
گیلبرت گاتالی (Gilbert Gatali) مدیر اجرایی AFCA در سخنانی درباره اهمیت این رقابتها گفت: “این مسابقات تنها یک رقابت ساده نیستند بلکه محلی برای نمایش استعداد، ارتقای استانداردهای کیفی و تقویت نوآوری در صنعت قهوه آفریقا هستند. همچنین بستری برای معرفی شرکتها و تولیدکنندگان به بازارهای بینالمللی فراهم میکنند و به شرکتکنندگان کمک میکنند تا مسیر حرفهای خود را توسعه دهند.”
بوتکمپ باریستا: پلی به سوی موفقیت جهانی
پیش از رقابتهای باریستا AFCA با همکاری چندین شریک بینالمللی از جمله مرکز تجارت بینالمللی (ITC) لا مارزوکو و Atom Coffee Hub یک بوتکمپ آموزشی دو روزه برگزار کرد. هدف از این برنامه ارتقای دانش و مهارتهای باریستاها و آمادهسازی آنها برای استانداردهای سختگیرانه مسابقات جهانی باریستا بود.
متخصصانی همچون رژین گویون-فرمین سارا ییرگا (YA Coffee Roasters) سمایه اوواجنیزا (Elevate Through Coffee) و اریکا کاس (A World in Your Cup Consulting) این کارگاه را هدایت کردند. همچنین نمایندگانی از شرکتهای آمریکایی Cxffeeblack و Black & White Coffee Roasters بهصورت آنلاین در این دوره آموزشی شرکت داشتند. طبق اعلام AFCA این بوتکمپ به بیش از 20 باریستا کمک کرد تا تواناییهای فنی و تحلیل حسی خود را تقویت کنند و برای رعایت استانداردهای جهانی آماده شوند.

آیندهای روشن برای قهوه آفریقا
رقابتهای سالانه AFCA نهتنها بهترینهای صنعت قهوه را معرفی میکنند بلکه نوآوری همکاری و رشد حرفهای را در سطح منطقهای و بینالمللی تسهیل میکنند. برگزاری چنین رویدادهایی گامی بزرگ در جهت افزایش سهم قهوه آفریقا در بازارهای جهانی است و فرصتهایی بینظیر را برای تولیدکنندگان، صادرکنندگان و باریستاهای این قاره فراهم میکند.
با توجه به موفقیت چشمگیر رویداد امسال انتظار میرود که نسخههای آینده این رقابتها با استقبال بیشتری مواجه شده و جایگاه آفریقا را به عنوان یکی از قطبهای اصلی صنعت قهوه در جهان تثبیت کند.
منبع: